Bästa proteinpulver för atleter – Bäst i test 2024

Test av proteinpulver

Vi har tagit fram 5 av de bästa proteinpulver i det här testet. Protein har alltid varit mycket populärt bland idrottare, kroppsbyggare och de människor som vill lägga till högkvalitativt protein till sin kost. Detta är ett enkelt och effektivt sätt att vara säker på att man konsumerar tillräckligt med protein dagligen, speciellt om man är mycket aktiv eller följer någon speciell dietplan. Det både bygger och reparerar muskler; proteinet kan förvandlas till ett ganska användbart verktyg för en person när man försöker gå ner i vikt och förbättra hälsan.

Naturligtvis, med alla olika produkter där ute, kommer det att vara lite krångligt att veta vilket proteinpulver som är det för dig. Här kommer vi att gå igenom och testa de bästa produkterna som finns på marknaden, för att hjälpa dig och vi benar ut vilka produkter som är bra.

Kostcirkel.se är helt oberoende i våra tester men klickar du på länkarna sponsrar du sidan genom att vi får en liten provision utan extra kostnad för dig.

Test av proteinpulver – I den här guiden:

Core protein pro
BÄST I TEST
Core Protein Pro

Är en mycket solid produkt och dess balans av smak, näringsinnehåll, pris och mixbarhet gör det till ett bra val. Vi är imponerade över proteinhalten som ligger över 90% och som är en blandning av vassleisolat och vassleproteinisolat som är högeffektiva former av protein och gör att kroppen snabbt absorberar proteinet. Produkten har även låg kolhydrat och fetthalt.


Betyg 4,8/5

Core whey protein
UTMÄRKT VAL
Core Whey Protein

Core Whey är designat för att ge en högkvalitativ proteinkälla med minimala tillsatser. Huvudingrediensen är vassleprotein, känd för sin höga biotillgänglighet och effektiva absorption av kroppen. Den är billigast per portion.

Betyg 4,7/5

Whey gold standard
BRA VAL
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard är en av de mest respekterade proteinpulvren på marknaden och det är inte svårt att förstå varför. Med sin höga kvalitet och proteinhalt samt tillverkat av ultrafiltrerat vassleproteinisolat som gör att kroppen lätt absorberar den. Pulvret är även rikt på BCAA vilket är avgörande för att bygga nya muskler.

Betyg 4,5/5

Ultimate whey protein
TRE FORMER AV VASSLE
Star Nutrion Ultimate Whey

Det är ett högkvalitativt proteinpulver som levererar på alla viktiga områden: näringsinnehåll, smak, mixbarhet. Med 24 gram protein per portion, låg mängd fett och kolhydrater så är det ett utmärkt val för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt.

Betyg 4,2/5

SYNTHA-6 EDGE
6 OLIKA PROTEIN KÄLLOR
SYNTHA-6 EDGE

SYNTHA-6 EDGE erbjuder en bra balans mellan smak och näringsinnehåll och gör det till ett attraktivt val för den som söker ett proteinpulver som inte bara är effektivt utan också gott. Det levererar ett mervärde genom sin krämiga och tillfredsställande smak men når inte riktigt upp till våra andra produkter i testet.

Betyg 3,9/5

1. Core Protein Pro

Core protein pro
Fakta:
Pris per portion:20,95kr/portion
Proteinhalt:90%
Protein per portion38 gram

Core Protein Pro är ett proteinpulver är populärt bland de som tränar hårt och som vill få i sig tillräckligt med protein. Vi på Kostcirkel.se är mycket imponerade över proteinhalten på den här produkten som ligger över 90% vilket är betydligt högre än de flesta andra produkter som finns på marknaden.

Proteinet är en blandning av både vassleisolat och vassleproteinisolat som är högeffektiva former av protein och som gör att kroppen snabbt absorberar proteinet, vilket är perfekt efter ett hårt träningspass. Pulvret har låg nivå av kolhydrater och låg fetthalt samt är även låglaktos, det gör att även laktoskänsliga brukar kunna använda sig har produkten utan några problem.

Core Protein Pro kommer i flera smaker, ch͏oklad, vanilj, jordg͏ubbar och naturlig, de är a͏lla välbalanserade och sm͏akar bra utan extra tillsatt socker. De flesta tenderar att före͏d͏ra chokladen och vaniljen efterso͏m de s͏m͏akar r͏iktigt autentiskt. Vårt teams bästa v͏al föll på ch͏oklad och jordgubb, men även vanilj fick riktigt bra kommentarer om͏ sin smak ͏under smaktest͏et ocks͏å.

När man blandar pulvret så löser det sig snabbt både i vatten och mjölk. Pulvret är fin malt och tillverkat för att enkelt lösa upp sig i vätska utan att klumpa sig. Den är lätt att blanda till i sin shaker utan att det tar för lång tid och blir snabbt till en slät och klumpfri dryck.

Näringsinnehåll

Per portion (42g) ger Core Protein Pro omkring 38 gram protein vilket är en hög och solid mängd för muskelåterhämtning och tillväxt. Kaloriinnehållet är relativt lågt runt 170 kalorier per portion med minimalt av kolhydrater och fett (0,7 gram). Detta gör det till ett utmärkt val för den som är på en kaloribegränsad diet eller som försöker hålla nere sitt intag av kolhydrater och fett. Proteinpulvret innehåller också andra vitaminer och mineraler som magnesium, kalcium, kalium och fosfor.

Summa summarum

Core Protein Pro är en mycket solid produkt och den har en bra balans av smak, näringsinnehåll och pris som vi tycker gör det till ett bra val. Oavsett om du är ute efter att bygga muskler, gå ner i vikt eller bara för att säkerställa att du får ett tillräckligt proteinintag så är den ett mycket bra alternativ. Vi rekommenderar den här produkten och den är vår vinnare och bäst i test.

Fördelar:

 • Hög proteinhalt
 • Goda smaker
 • Lätt att blanda
 • Låga nivåer av kolhydrater och fett

Nackdelar:

 • Premium produkt som ligger lite högre i pris

2. Core Whey Protein – Billigast per portion

Core Whey Protein
Fakta:
Pris per portion:8,55kr/portion
Proteinhalt:80%
Protein per portion26 gram

Core Whey Protein är ett populärt proteinpulver från det välrenommerade varumärket Core. Detta kosttillskott är avsett att stödja en rad hälsomål, inklusive muskelåterhämtning, viktminskning och förbättrad sportprestation.

Proteinet är designat för att ge en högkvalitativ proteinkälla med minimala tillsatser. Huvudingrediensen är vassleprotein, känd för sin höga biotillgänglighet och effektiva absorption av kroppen.

Varje portion (cirka 33 gram) innehåller ungefär 26 gram protein och cirka 129 kalorier, beroende på smak. Detta gör produkten till ett bra val för den som vill ha koll på sitt kaloriintag men ändå behöver extra protein. Whey protein har ett lågt innehåll av fett och kolhydrater, med mindre än 2 gram av vardera per portion. Detta är perfekt för den som följer en lågkolhydrats- eller lågfettdiet och blir ett bra komplement när man behöver få i sig extra protein.

Smaker

Core Whey har ett brett utbud av smakalternativ och det är lätt att blanda ut pulvret. Det finns tillgänglig i en mängd smaker såsom choklad, vanilj, jordgubb och även mer exotiska alternativ som kaffe latte och cappuccino. Användare rapporterar att de uppskattar att smakerna är naturliga och inte överdrivet söta eller kemiska. Vi provade choklad och vanilj smakerna som både var goda men hos oss var det fördel för choklad smaken som fick bäst betyg.

Pulvret är fint och mjukt och bidrar till en slät konsistens när det är blandat. Det finns få negativa rapporter om att den klumpar sig, vilket är vanligt i många andra produkter. Core Whey Protein löser upp sig väl i både vatten och mjölk och ger en krämig och behaglig blandning. Den fungerar bra att blanda i en shaker eller med en sked och kan även användas i en blender för smoothies.

Kostnad per portion billigast i testet

Priset är mycket konkurrenskraftigt, speciellt när det jämförs med andra premium proteinpulver på marknaden. Det finns tillgängligt i förpackningar från 1 kg upp till större bulkstorlek på 4 kg. Köper man det större paketet på 4kg så får man även ner pris per portion lite till (7,30 kr/portion vid köp av 4kg) men vi rekommenderar att börja med 1kg för att se om man gillar proteinet först.

Core Whey Protein kommer i smidiga, tåliga och återförslutbara påsar som håller pulvret torrt och fräscht. Påsen har tydliga och lättlästa etiketter som visar näringsinformation och hur man ska blanda den. Den är även lätt att förvara och praktisk att ta med sig och man vill ta med sitt pulver till gymmet eller på resa.

För att få bästa resultat så ska man konsumera en portion ca 30 minuter efter träning för maximal muskelåterhämtning. Det kan också användas som ett mellanmål för att hålla muskelproteinsyntesen aktiv genom dagen.

Summa summarum

Core Whey Protein erbjuder en stark kombination av ett högkvalitativt protein, utmärkt smak, och enkel användning till ett bra pris. Dess låga kalori- och fettinnehåll gör det till ett bra köp. Om du är ute efter ett pålitligt, effektivt och gott sätt att öka ditt dagliga proteinintag så är Core Whey Protein ett utmärkt val som inte kommer att göra dig besviken.

Fördelar:

 • Lättlösligt utan klumpar
 • Goda smaker
 • Prisvänligt

Nackdelar:

 • Några av smakerna som pepparkaka passade inte oss

3. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Optimum Nutrition
Fakta:
Pris per portion:12kr/portion
Proteinhalt:80%
Protein per portion24 gram

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard valde vi att testa för att det är en av de mest respekterade proteinpulvren på marknaden och det är inte svårt att förstå varför. Den har hög kvalitet och proteinhalt samt är tillverkat av ultrafiltrerat vassleproteinisolat som gör att kroppen lätt absorberar den.

Pulvret är även rikt på BCAA vilket är en viktig ingrediens när man ska bygga nya muskler. Den har goda smaker och många som gillar styrketräning har den som sin favorit. Näringsinnehållet är balanserad och ger ca 24 gram protein per portion vilket ger en bra boost för både muskelåterhämtning och tillväxt. Det är lågt innehåll av både kolhydrater (1,8gr/port) och fett (1,1gr/port).

Pulvret blandar sig smidigt och finns i en rad läckra smaker som jordgubb, choklad, vaniljglass. Just vaniljglass-smaken lyfter många användare fram som den godaste smaken. Trots att det kan vara något dyrare än andra alternativ på marknaden så ger dess pålitliga resultat och beprövade track record definitivt valuta för pengarna. Vill du ha ett pålitligt och effektivt proteinpulver så är Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard en bra produkt.

Fördelar:

 • Bra proteinhalt
 • Goda smaker
 • Även rik på BCAA

Nackdelar:

 • Finns billigare produkter

4. Star Nutrion Ultimate Whey

Star Nutrion Ultimate Whey
Fakta:
Pris per portion:10kr/portion
Proteinhalt:77%
Protein per portion23 gram

Star Nutrition Ultimate Whey är ett välrenommerat proteinpulver som har blivit populärt bland både nybörjare och erfarna träningsentusiaster. Det innehåller och kombinerar bra ingredienser tillsammans med en god smak, det tillsammans med ett bra pris gör den till en attraktiv produkt.

Varje portion innehåller runt 120 kalorier som är lågt och bra för den som inte vill öka kaloriintaget avsevärt. Samtidigt så har pulvret även ett lågt innehåll av fett (1,1 gram per portion) och kolhydrater (1,4 gram per portion). Det låga innehållet av fett och kolhydrater gör att det passas bra för den som är på en lågkolhydrats- eller lågfettdiet.

Star Nutrition Ultimate Whey kommer i flera olika smaker som choklad, vanilj, jordgubb men även i lite annorlunda alternativ som cookies & Cream eller banan. Smakerna är goda och konsumenter rapporterar att de har en naturlig smak, bäst betyg har choklad smaken fått.

Summa summarum så är att det är ett bra bas proteinpulver som ligger bra i pris per portion men som innehåller lite mindre protein än våra testvinnare. Med 23 gram protein per portion, låg mängd fett och kolhydrater och ett pris på ca 10kg per portion så är det ett bra val för att få i sig extra protein.

Fördelar:

 • Goda smaker
 • Lågt innehålla av fett och kolhydrater

Nackdelar:

 • Når inte upp till samma nivå som våra andra i testet

5. SYNTHA-6 EDGE

SYNTHA-6 EDGE
Fakta:
Pris per portion:13,10kr/portion
Proteinhalt:60%
Protein per portion24 gram

SYNTHA-6 EDGE från BSN är ett högkvalitativt proteinpulver som är känt för sin rika smak och effektiva proteinblandning. Varje portion ger 24 gram protein från en blandning av 6 olika proteinkällor, inklusive vassleproteinisolat, vassleproteinkoncentrat och mjölkproteinisolat.

Pulvret har ett lågt innehåll av kalorier som ligger på ca 150 kalorier per portion och har cirka 4 gram fett och 6 gram kolhydrater per portion vilket är något högre än våra andra proteinpulver i testet.

SYNTHA-6 EDGE har fått bra betyg för sina goda smaker som finns tillgängliga i flera varianter som choklad, vanilj och cookies & cream. Användare rapporterar om att smakerna krämiga och läckra men det finns även lite negativa kommentarer om vaniljsmaken.

Proteinpulvret har en bra balans mellan smak och näringsinnehåll men vi tycker att proteinhalten är lite väl låg och har den lägsta halten i testet. Det får pluspoäng för sina krämiga och goda smaker men når inte riktigt upp till våra andra produkter i testet.

Fördelar:

 • Bra smaker
 • 6 olika proteinkällor

Nackdelar:

 • Lite högre fett och kolhydrater än våra andra i testet

Se även våra andra test – bästa kollagen, bästa blodtrycksmätare eller Omega 3 bäst i test

Köpguide proteinpulver – Vad du bör tänka på

Köpguide

Att sål͏la igeno͏m͏ olik͏a kos͏ttillskottsalternativ kan kännas övervä͏ldigande men den här guiden nedan erbjuder ett omfattande hjälpmedel för dig att fa͏tta rätt beslut som passar dina personli͏ga behov oc͏h mål.

Att förstå de olika typern͏a av proteinpulver och deras fördelar är avgörande. Vassleprotein͏ känt fö͏r sin snabba absorption och͏ hög biotillgänglighet är ͏d͏et föredragna ͏valet bland konsumenter. V͏asslekoncentrat ͏har betydande mängder ͏protein men inneh͏åller också mer fett och laktos jämfört med andra typer.

Vassleisolat är nästan rent protein med väldigt lite fett och laktos vilket gör det idealiskt för laktosintoleranta. Vasslehydrolysat är förbehandlat för att bryta ner proteinet i mindre peptider vilket gör det lättare att smälta. Kaseinprotein är ett långsamt absorberande protein som är bra att ta före sänggåendet för att ge en jämn frisättning av aminosyror över natten.

Sojaprotein är ett bra vegetabiliskt alternativ som innehåller alla essentiella aminosyror och passar de som är laktosintoleranta eller följer en vegansk kost. Ärtprotein är ett annat vegetabiliskt alternativ som är rikt på BCAA och lättsmält vilket gör det bra för veganer och de med allergier mot mjölk eller soja. Hampaprotein innehåller omega-3 fettsyror och fiber men har lägre proteinhalt än andra alternativ och är bra för veganer och den som söker ett mer naturligt protein.

Minimera kolhydrater

När du väljer produkt så se till att granska etiketten noggrant samt kontrollera mängden protein fett kolhydrater och kalorier per portion. Att säkerställa att en produkt har͏ en hög pr͏o͏teinhalt per portion är avgörande, särskilt för m͏änniskor som k͏on͏centrerar sig p͏å muskeltill͏växt eller återhämtning.

Om du håller dig till lågkalo͏ridiet, välj pulver med mindre fett. Den som är på en lågkolhydratdiet b͏ör͏ välja proteinpulver som h͏a͏r få kolhydrater. Den som övervakar sitt kal͏oriintag ska välja e͏n prod͏ukt som pas͏sar i d͏et dagliga behovet.Om du lider͏ av allergier eller intoleranser, välj ett protein utan dessa in͏gredienser. Tänk också på smaken o͏ch hur den känns eft͏e͏r͏som vissa produkter kan ge bättre smak och blandas lättare.

När du ut͏fors͏kar olika smaker ͏och märken, så ska du hitta͏ den som passar bäst för din s͏mak. Titta även på pr͏is och mängd genom att titta på͏ hur mycket det kostar͏ per portion. Tänk på ͏att köpa mer͏ på en gång för att få ett bättre pris och erbjudande på det du köper. Genom att noggrant utvärdera dina behov och noga granska näringsinnehållet kan du hitta ett proteinpulver som bäst stödjer dina mål oavsett om det är muskeluppbyggnad viktminskning eller förbättrad sportprestation. Oavsett om du väljer vassle kasein soja ärta eller hampa finns det ett alternativ som kan passa din livsstil och dina kostbehov.

Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor

Så här har vi gjort testet

På Kostcirkel.se är vi helt opartiska och strävar efter att erbjuda våra läsare en rättvis och korrekt utvärdering i vårt test av proteinpulver. Här beskriver vi vår metodik när vi genomförde detta test.

Ingredienser

Vi granskade varje produkts innehåll för att identifiera proteinkällan och notera eventuella tillsatser såsom sötningsmedel, smakämnen och andra utfyllnadsmedel.

Proteinhalt

Vi undersökte proteininnehållet per portion för varje produkt, med målet att endast testa proteinpulver som erbjuder minst 20 gram protein per portion. Vi analyserade också mängden kalorier, fett och kolhydrater.

Smak och konsistens

Vi smakade på produkterna och betygsatte dem utifrån följande kriterier: naturlighet i smaken, sötma och eventuella bismaker, övergripande smakprofil samt hur enkelt pulvret blandades och löstes upp i vätska.

Pris per portion

Vi beräknade kostnaden per portion för varje produkt för att bedöma prisvärdheten.

Sammanställning och ranking

All insamlad data analyserades för att ge en helhetsbedömning av varje produkt. Produkterna rangordnades sedan baserat på deras ingredienser, proteinhalt, smak och konsistens, samt pris per portion. Detta resulterade i en slutlig ranking och rekommendationer anpassade till specifika behov och mål.

Genom denna metod har vi på Kostcirkel säkerställt att våra recensioner är rättvisa, opartiska och (förhoppningsvis) användbara för konsumenter som söker det bästa proteinpulvret.

Länkar: Råd & Rön

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 5

Alva

Alva

Hälsa och Nutritionsexpert

Alva är vår ledande expert inom hälsa och nutrition. Hon är nutritionist och har arbetat kliniskt med individuell kostplanering i över 8 år. Alva har en passion för att hjälpa människor att förbättra sin hälsa genom balanserad kost och livsstilsförändringar. Hos Kostcirkel.se ansvarar Alva för att utvärdera och välja ut de kosttillskott som vi rekommenderar.

Last Updated on juli 20, 2024 by Patrik

Rulla till toppen