Bästa Omega 3 tillskottet – Bäst i test 2024

Bästa omega 3 - Bäst i test

Omega-3-fettsyror har länge varit omtalade inom hälsokretsar och inte utan anledning. Dessa essentiella fettsyror spelar en avgörande roll för många kroppsfunktioner och har visat sig ha en rad olika hälsofördelar. Men vad är egentligen omega 3 och hur kan man säkerställa att man får i sig tillräckligt?

Omega-3 är en grupp fleromättade fettsyror som är nödvändiga för människokroppen men som kroppen inte kan producera själv. Därför måste de tillföras genom kosten. De viktigaste omega-3-fettsyrorna är:

 1. Eikosapentaensyra (EPA): Främst förekommande i fet fisk och skaldjur.
 2. Dokosahexaensyra (DHA): Även den mestadels i fet fisk och skaldjur.
 3. Alfalinolensyra (ALA): Finns i växtbaserade källor som linfröolja, chiafrön och valnötter.

Att välja rätt omega-3-tillskott kan vara en utmaning med tanke på det breda utbudet som finns tillgängligt. För att hjälpa dig hitta det bästa tillskottet för dig så har vi testat och granskat några av de mest populära produkterna på marknaden. Vi har bedömt dem utifrån faktorer som kvalitet, innehåll, pris och användarrecensioner.

Kostcirkel.se är helt oberoende i våra tester men klickar du på länkarna sponsrar du sidan genom att vi får en liten provision utan extra kostnad för dig.

Bästa Omega 3 kosttillskott – I den här guiden:

Core omega 3+
BÄST I TEST
Core Omega 3+

Core Omega-3+ är ett högkvalitativt omega-3-tillskott som erbjuder en kraftfull dos av essentiella fettsyror. Trots att den är billig per dag/kapsel så levererar den ändå med sin renhet, effektivitet och viktiga fettsyror. Om du är på jakt efter ett pålitligt och potent omega-3-tillskott så är det ett utmärkt val och bäst i vårt test.


Betyg 4,8/5

Eskio 3 pure
BÄSTA PREMIUMVAL
ESKIO-3 Pure

ESKIO-3 Pure är ett premium omega-3-tillskott som erbjuder ren och effektiv dosering av essentiella fettsyror. Trots att det är något dyrare än andra alternativ på marknaden så består den av ren och ej modifierad fiskolja.

Betyg 4,7/5

Healthwell algolja
BÄST VEGANSKA
Healthwell Algolja Omega-3

Healthwell Algolja Omega-3 är ett utmärkt vegetariskt och veganskt alternativ som erbjuder alla hälsofördelar med omega-3-fettsyror utan några av de potentiella nackdelarna med fiskolja. Trots ett något högre pris och behovet av att ta flera kapslar för att nå högre doser så är det ett rent, hållbart och effektivt val för den som prioriterar växtbaserade alternativ

Betyg 4,3/5

Möllers tran
FLYTANDE FISKLEVEROLJA
Möllers Tran

Möller’s Tran innehåller högkvalitativ fiskolja från torskens lever. Denna olja är rik på omega-3-fettsyrorna DHA och EPA samt naturligt förekommande vitamin A och D. Trots vissa nackdelar som smak och förvaringskrav så tycker vi den har omfattande hälsofördelar.

Betyg 4,3/5

1. Core Omega 3+ – Bäst i test

Core omega 3+
Fakta:
Pris per kapsel:1,24/kapsel
Kapslar per dag:1-2st
Innehåll per kapsel:1000mg fiskolja varav EPA=330mg, DHA=220mg, Övr=50mg +Vitamin E 2mg
Ursprung:Fisk

Core Omega-3+ är ett populärt kosttillskott som har högkvalitativa omega-3-fettsyror för att stödja hjärthälsa, kognitiv funktion och allmänt välbefinnande. Vi har granskat produkten noggrant för att ge en detaljerad recension baserad på ingredienser, effektivitet, prisvärdhet och användarupplevelser.

Innehåll

Core Omega-3+ innehåller en balanserad blandning av EPA (Eikosapentaensyra) och DHA (Dokosahexaensyra) som är två av de mest essentiella omega-3-fettsyrorna. Varje dos ger en tillräcklig mängd av dessa fettsyror och det är viktigt för att uppnå de hälsofördelar som omega-3 är kända för. Produkten innehåller 330 mg EPA och 220 mg DHA per kapsel och det är en tillräckligt hög dos för att tillgodose ditt dagliga behov.

Pris och användare

Till sitt pris så anser vi att Core Omega-3+ erbjuder god valuta för pengarna tack vare dess höga dosering och renhet. För den som är villig att investera i sin hälsa och prioriterar kvalitet så är detta tillskott ett utmärkt val.

Många användare har rapporterat positiva hälsoeffekter efter att ha använt Core Omega-3+ regelbundet. Förbättringar i hjärthälsa, mindre ledvärk, mindre torr hud och förbättrad mental klarhet är några av de vanligaste fördelarna som nämns. Användarna uppskattar också storleken på kapslarna och att de är lätta att svälja, fast det finns även ett fåtal rapporter om att kapslarna upplevs som lite stora.

Summa summarum

Core Omega-3+ är ett högkvalitativt omega-3-tillskott som erbjuder en kraftfull dos av essentiella fettsyror. Trots att den är billig per dag/kapsel så levererar den ändå med sin renhet, effektivitet och viktiga fettsyror. Om du är på jakt efter ett pålitligt och potent omega-3-tillskott så är Core Omega-3+ ett utmärkt val och vår rekommendation och bäst i vårt test.

Fördelar:

 1. Hög dosering: Den höga dosen av EPA och DHA per kapsel gör det enkelt att uppnå det rekommenderade dagliga intaget av omega-3.
 2. Renhet och kvalitet: Produkten är noggrant renad för att säkerställa att den är fri från tungmetaller och andra skadliga ämnen.
 3. Kapslarnas storlek: Trots den höga dosen är kapslarna relativt små och lätta att svälja och det gör dem bekväma att använda dagligen.
 4. Hälsofördelar: Regelbundet intag av Core Omega-3+ kan bidra till förbättrad hjärthälsa, minskad inflammation och bättre kognitiv funktion.

Nackdelar:

 1. Fisksmak: Vissa användare har rapporterat en mild fisksmak efter att ha tagit kapslarna och det kan vara obehagligt för känsliga individer.
 2. Tillgänglighet: Produkten kan ibland vara svår att hitta i fysiska butiker och kan behöva beställas online.

2. ESKIO-3 Pure – Bästa premiumval

Eskio-3 Pure
Fakta:
Pris per kapsel:1,66/kapsel
Kapslar per dag:1-3st
Innehåll per kapsel:1000mg fiskolja varav EPA=160mg, DHA=100mg
Ursprung:Fisk

ESKIO-3 Pure är ett omega-3-tillskott som har sin hög kvalitet och renhet. Tillverkat av naturlig fiskolja så hjälper tillskottet att stödja hjärthälsa, hjärnfunktion och allmänt välbefinnande.

Innehåll

ESKIO-3 Pure innehåller en balanserad blandning av EPA (Eikosapentaensyra) och DHA (Dokosahexaensyra), två essentiella omega-3-fettsyror som är viktiga för kroppens funktioner. Produkten är noggrant renad och framställd för att säkerställa högsta möjliga kvalitet.

Kosttillskottet erbjuder en kombinerad dos av EPA (160mg/kapsel) och DHA (100mg/kapsel) som uppfyller rekommendationerna för dagligt intag av omega-3. Produkten är fri från tungmetaller, PCB och andra föroreningar tack vare en noggrann reningsprocess och innehåller bara omodifierad och ren fiskolja

Pris och konsument betyg

Trots att ESKIO-3 Pure är dyrare än många andra omega-3-tillskott så anser vi att den vara prisvärd tack vare sin höga renhet och effektiva dosering. För den som är villig att betala för ett högkvalitativt tillskott är det ett bra val.

Många användare har gett positiva omdömen om Pure med kommentarer om förbättrad hjärthälsa, mindre ångest och minskad ledvärk. Den goda smaken och den höga renheten nämns ofta som stora fördelar. Vissa användare har dock påpekat att kapslarnas storlek kan vara en utmaning.

Summa summarum

ESKIO-3 Pure är ett premium omega-3-tillskott som erbjuder ren och effektiv dosering av essentiella fettsyror. Trots att det är något dyrare än andra alternativ på marknaden så består den av ren och ej modifierad fiskolja. Om du söker efter ett pålitligt omega-3-tillskott för att stödja din hjärthälsa och allmänna välbefinnande så är ESKIO-3 Pure ett bra val.

Fördelar:

 1. Hög kvalitet: Produkten är känd för sin höga renhet och kvalitet.
 2. Ingen smak: ESKIO-3 Pure har en mild smak utan den typiska fisksmaken som många andra omega-3-tillskott kan ha.
 3. Hälsosamma egenskaper: Regelbundet intag av ESKIO-3 Pure kan bidra till förbättrad hjärthälsa, bättre kognitiv funktion och minskad inflammation.

Nackdelar:

 1. Pris: ESKIO-3 Pure är i det högre prissegmentet och är en nackdel för prismedvetna konsumenter.
 2. Kapslarnas storlek: Vissa användare har rapporterat att kapslarna är relativt stora.
 3. Tillgänglighet: Produkten kan vara svår att hitta i vanliga butiker och kan kräva beställning online.

3. Healthwell Algolja Omega-3 – Bästa veganska

Healthwell Algolja Omega-3
Fakta:
Pris per kapsel:3,82/kapsel
Kapslar per dag:2st
Innehåll per kapsel:500mg alg-olja varav EPA=83mg, DHA=167mg
Ursprung:Alger

Healthwell Algolja Omega-3 är ett vegetariskt och veganskt omega-3-tillskott som utvinns från alger. Detta tillskott är ett bra alternativ för den som inte vill eller kan konsumera fiskolja men ändå vill ta del av hälsofördelarna med omega-3-fettsyror.

Innehåll

Healthwell Algolja Omega-3 innehåller både DHA (167mg/kapsel) och EPA (83mg/kapsel). Kapslarna innehåller algolja som är en av de få växtbaserade källorna som innehåller båda dessa fettsyror i betydande mängder. Algolja är fri från tungmetaller och andra föroreningar som kan finnas i fiskolja och det gör den till ett rent och säkert alternativ.

Pris och användarupplevelser

Algolja med Omega-3 är betydligt dyrare än fiskoljebaserade alternativ. Men den erbjuder god valuta för pengarna för den som söker ett vegetariskt eller veganskt omega-3-tillskott. Den höga renheten och hållbarheten gör det till ett attraktivt alternativ.

Användare har överlag varit nöjda med Healthwell Algolja Omega-3. Många rapporterar förbättringar i hjärthälsa och mental klarhet, liksom minskad ledvärk och inflammation. Positiva kommentarer inkluderar också uppskattning för att det är ett miljövänligt och rent alternativ. Några användare har nämnt att de behöver ta fler kapslar för att nå önskad dosering, men att detta inte upplevs som ett stort problem.

Summa summarum

Healthwell Algolja Omega-3 är ett utmärkt vegetariskt och veganskt alternativ som erbjuder alla hälsofördelar med omega-3-fettsyror utan några av de potentiella nackdelarna med fiskolja. Trots ett något högre pris och behovet av att ta flera kapslar för att nå högre doser så är det ett rent, hållbart och effektivt val för den som prioriterar växtbaserade alternativ. Om du söker efter ett pålitligt omega-3-tillskott och vill undvika animaliska produkter så är Healthwell Algolja Omega-3 ett pålitligt val.

4. Möllers Tran – med flytande fiskleverolja

Möllers Tran
Fakta:
Pris per portion:2,0/portion
Per dag ml:5ml/per dag
Innehåll per portion:1100mg, varav EPA=400mg, DHA=600mg + Vitamin D, A och E
Ursprung:Fiskleverolja

Möller’s Tran är en av de mest välkända och traditionsrika omega-3-produkterna på marknaden. Ursprungligen lanserad i Norge redan 1854 så har den blivit synonymt med högkvalitativ fiskolja. Detta tillskott är särskilt populärt bland dem som föredrar flytande omega-3-tillskott framför kapslar.

Möller’s Tran innehåller högkvalitativ fiskolja från torskens lever. Denna olja är rik på omega-3-fettsyrorna DHA och EPA samt naturligt förekommande vitamin A och D. Den erbjuder en välbalanserad dos av dessa essentiella fettsyror som är viktiga för hjärnans funktion, hjärthälsa och antiinflammatoriska egenskaper. Produkten innehåller även vitamin A och D som bidrar till normal syn och immunfunktion.

Pris och konsumenter

Fiskleveroljan erbjuder god valuta för pengarna särskilt med tanke på dess höga renhet, naturliga ingredienser och de extra vitaminerna. Trots att det kan vara något dyrare än vissa enklare omega-3-tillskott så anses vi att den absolut är värt sitt pris.

Användare rapporterar generellt positiva erfarenheter. Många uppskattar de omfattande hälsofördelarna som en tesked om dagen gör. Vi noterar förbättringar i immunförsvar, hjärthälsa och att många känner sig piggare. Smaken är dock ett vanlig klagomål även om citronvarianten verkar vara lite mer acceptabel för de flesta. Den flytande formen ses som en fördel av dem som har svårt med kapslar, men kylskåpskravet kan vara en nackdel för vissa.

Summa summarum

Möller’s Tran är ett högkvalitativt omega-3-tillskott som erbjuder en naturlig och ren källa till DHA, EPA, vitamin A, D och E. Trots vissa nackdelar som smak och förvaringskrav så tycker vi fördelarna överväger med dess omfattande hälsofördelar och höga renhetsstandarder. Om du söker ett pålitligt och näringsrikt omega-3-tillskott i flytande form så tycker vi att Möller’s Tran är ett utmärkt val.

Se även våra andra test av proteinpulver, kollagen eller blodtrycksmätare.

Fördelar och nackdelar med Omega-3 kosttillskott

Omega-3-fettsyror är en grupp essentiella fetter som spelar en viktig roll i många kroppsfunktioner. Eftersom kroppen inte kan producera dessa fettsyror på egen hand så måste de tillföras genom kosten. Det finns naturligt i fet fisk, skaldjur och vissa växtbaserade källor men många människor väljer att ta det som kosttillskott för att säkerställa att de får i sig tillräckligt. Här är en översikt över fördelarna och nackdelarna med att använda omega-3-kosttillskott.

Fördelar

 1. Hjärthälsa: Det har visat sig minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. De kan sänka triglyceridnivåerna, minska inflammation, förbättra blodkärlens funktion och sänka blodtrycket. Studier har också visat att omega-3 kan minska risken för hjärtattacker och plötslig hjärtdöd.
 2. Kognitiv Funktion: DHA, en av de huvudsakliga omega-3-fettsyrorna, är en viktig komponent i hjärnan. Tillskottet har kopplats till förbättrad kognitiv funktion och kan hjälpa till att skydda mot neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers. De kan även hjälpa till att minska symtom på depression och ångest.
 3. Anti-inflammatoriska Egenskaper: Tillskottet har kraftfulla antiinflammatoriska effekter som kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer med inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit och inflammatorisk tarmsjukdom.
 4. Ögonhälsa: DHA är en viktig komponent i näthinnan, och tillräckligt intag av omega-3 kan bidra till att bibehålla god syn och minska risken för åldersrelaterad makuladegeneration (AMD).
 5. Graviditet och Utveckling: Omega-3 är viktigt för fostrets utveckling, särskilt för hjärnan och ögonen. Gravida kvinnor som tar tillskott kan stödja optimal utveckling av deras barns nervsystem.
 6. Hudhälsa: Omega-3 kan bidra till att förbättra hudens hälsa genom att minska inflammation och stödja hudens lipidbarriär som kan hjälpa till att lindra torrhet och klåda.

Nackdelar

 1. Biverkningar: Vissa människor kan uppleva biverkningar som fisksmak, illamående, diarré eller magsmärtor. Dessa biverkningar är ofta milda och kan minimeras genom att ta tillskotten med mat.
 2. Blodförtunnande effekter: Omega-3 kan ha blodförtunnande egenskaper och det kan vara ett problem för personer som tar blodförtunnande mediciner eller har blödningsstörningar. Det är viktigt att rådgöra med en läkare innan man börjar ta kosttillskott om man är i riskzonen.
 3. Miljörisker: Fiskolja som en vanlig källa till omega-3 kan innehålla miljögifter som tungmetaller och PCB. Välrenommerade märken genomgår reningsprocesser för att minimera dessa risker, men det är viktigt att välja högkvalitativa produkter.
 4. Kostnad: Högkvalitativa kosttillskott kan vara dyra, särskilt om de är framställda från rena och hållbara källor. För vissa kan kostnaden vara en avskräckande faktor.
 5. Överdosering: Som med alla kosttillskott finns det en risk för överdosering. Att konsumera för mycket kan leda till negativa hälsoeffekter, inklusive ökad risk för blödning och påverkan på immunsystemet.
 6. Etiska bekymmer: Produktionen av fiskolja kan ha en påverkan på fiskbestånd och marina ekosystem. Växtbaserade omega-3-källor, som algolja, erbjuder ett hållbart alternativ men kan vara dyrare.

Omega-3-kosttillskott erbjuder många hälsofördelar, inklusive stöd för hjärthälsa, kognitiv funktion, och antiinflammatoriska effekter. Men det finns också potentiella nackdelar som biverkningar, kostnad, och miljörisker. Det är viktigt att väga dessa faktorer och rådgöra med en läkare innan man börjar ta omega-3-tillskott, särskilt om man har underliggande hälsotillstånd eller tar andra mediciner. Med rätt val och dosering kan omega-3-tillskott vara ett värdefullt komplement till en balanserad kost.

Källor till Omega-3

För att få i sig tillräckligt med omega-3 är det viktigt att inkludera rika källor i kosten. Här är några av de bästa källorna:

 • Fet fisk: Lax, makrill, sardiner och ansjovis är utmärkta källor till EPA och DHA.
 • Skaldjur: Ostron och räkor innehåller också omega-3.
 • Växtbaserade källor: Linfrön, chiafrön, valnötter och hampafrön är bra källor till ALA.
 • Tillskott: Fiskoljekapslar eller algoljekapslar (för vegetariskt/veganskt alternativ) kan vara ett bra komplement om man har svårt att få i sig tillräckligt genom kosten.

Rekommenderat Dagligt Intag

Det finns inga specifika nordiska näringsrekommendationer för omega-3, men internationella hälsoorganisationer rekommenderar att man får i sig minst 250-500 mg kombinerat EPA och DHA per dag för vuxna. Gravida och ammande kvinnor rekommenderas ofta ett högre intag.

Omega-3-fettsyror är avgörande för vår hälsa och välbefinnande. Genom att inkludera fet fisk, skaldjur och växtbaserade källor i kosten, eller genom att ta tillskott, kan man säkerställa att man får i sig tillräckligt av dessa viktiga fettsyror. Med dess omfattande hälsofördelar, från hjärthälsa till mental funktion och inflammationskontroll så är omega-3 en av de mest värdefulla komponenterna i en balanserad kost.

Att vara medveten om sitt omega-3-intag och att aktivt arbeta för att inkludera dessa fettsyror i sin dagliga kost är ett enkelt men kraftfullt steg mot bättre hälsa och välmående.

Vanliga frågor och svar

Så här gjorde vi testet

För att säkerställa en objektiv och omfattande granskning av omega-3 kosttillskott så följde vi en noggrann och strukturerad metodik. Här är stegen vi tog för att genomföra vårt test:

1. Urval av produkter

Vi valde av ett brett urval av kosttillskott från välkända och pålitliga märken. Urvalet inkluderade både fiskolje- och algolje-baserade produkter för att täcka både animaliska och vegetariska alternativ.

2. Analys av ingredienser

Vi undersökte varje produkts innehåll för att bedöma mängden och balansen av EPA och DHA som är de två viktigaste omega-3-fettsyrorna. Vi kontrollerade också för förekomst av andra näringsämnen som vitamin A och D.

3. Renhetskontroll

För att säkerställa säkerhet och kvalitet så granskade vi renhetscertifikat och rapporter för att verifiera att produkterna var fria från tungmetaller, PCB och andra föroreningar.

4. Användarrecensioner

Vi analyserade användarrecensioner och feedback från flera källor, inklusive e-handelsplattformar, hälsoforum och sociala medier. Detta gav oss insikt i användarnas upplevelser av effektivitet, biverkningar och smak.

5. Kostnad och pris

Vi jämförde priset per dos av varje tillskott för att bedöma kostnadseffektiviteten. Vi tog hänsyn till produktens kvalitet, dosering och användarupplevelser för att ge en rättvis bedömning av prisvärdheten.

6. Praktisk användning

Vi tog hänsyn till praktiska aspekter som kapselstorlek, doseringsfrekvens och förvaringskrav. Produkter som var lätta att använda och hade minimala biverkningar fick högre betyg.

7. Hållbarhet

Vi bedömde också produkternas miljöpåverkan och hållbarhet. Produkter med hållbara ingredienser och miljövänlig produktion fick extra poäng.

Genom att kombinera dessa ovan metoder så tycker vi att vi har gjort en omfattande och rättvisande recension av varje omega-3-tillskott.

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 2

Alva

Alva

Hälsa och Nutritionsexpert

Alva är vår ledande expert inom hälsa och nutrition. Hon är nutritionist och har arbetat kliniskt med individuell kostplanering i över 8 år. Alva har en passion för att hjälpa människor att förbättra sin hälsa genom balanserad kost och livsstilsförändringar. Hos Kostcirkel.se ansvarar Alva för att utvärdera och välja ut de kosttillskott som vi rekommenderar.

Last Updated on juli 1, 2024 by Patrik

Rulla till toppen