Bästa massagepistol – Bäst i test 2024

Test massagepistol

Bästa massagepistol – de har nu blivit så pass bra att du kan ge dig själv och dina muskler riktigt bra massage. De är lätta, rörliga och kan ge riktigt djup massage som bara professionella massörer klarade innan. Genom att använda den kan du själv lindra muskelspänningar och förbättra din blodcirkulation.

Vi har i det här testet tagit fram 4st riktigt bra produkter i olika klasser. Klasserna är bäst i test, bästa budgetval, premuimval och billigaste massagepistolen. Vi har genomfört testet efter de här kriterierna: slaghastighet, batteritid, vikt, ljudnivå, tillbehör och pris. Sedan har vi sammanställt och gett varje produkt betyg och på det sättet tagit fram testvinnaren som blev bästa massagepistol – Musclepain Pro.

Kostcirkel.se är helt oberoende i våra tester men klickar du på länkarna sponsrar du sidan genom att vi får en liten provision utan extra kostnad för dig.

Massagepistol – I den här guiden:

Musclepain Pro
BÄST I TEST
Musclepain Pro

Vinnaren har högst hastighet i testet på 3300 slag/min. Längst batteritid på 7 timmar och lägst ljudnivå. Du får med både väska och 6 munstycken till ett pris som ligger under flera andra i testet och den blev vår solklara testvinnare och bästa massagepistol.

Betyg 4,7/5

Flowgun One
BRA VAL
Flowgun One

Den är utrustad med Smart Pressure Technology som har avancerade sensorer som övervakar och justerar trycket och det minimerar risken för skador genom för högt tryck.

Betyg 4,5/5

Beurer MG99
BÄSTA BUDGETVAL
Beurer MG 99

Är den billigaste massagepistolen i testet och där du får mest valuta för dina pengar. Du får en bra kvalitets massagepistol till ett pris som ligger under halva priset för liknande produkter. Med bra med kraft och det medföljer 4st munstycken.

Betyg 4,4/5

Theragun Elite
PREMUIMVAL
Theragun Elite

Om du behöver en massagepistol som är speciellt utformad för att lättare komma åt områdena bak på kroppen så kan den vara värt sitt pris. Den har bäst slaglängd i testet på 16mm och har bra omdömen från både konsumenter och andra produkttester.

Betyg 4,4/5

1. Musclepain Pro – Bäst i test

Muslce pain pro
Fakta:
Slag per minut (Max):3300 slag/min
Slaglängd12mm
Vikt:718 gram
Ljudnivå:30-45db
Batteritid:7 timmars batteritid
Tillbehör:Resväska + 6 munstycken

Musclepain Pro massagepistol blev vår testvinnare. De är en liten och smidig pistol som endast väger 718gram. Musclepain är lätt att greppa även för den som har små händer och har justerbar slaghastighet mellan 1400-3300 slag/min. Den högre slaghastigheten på 3300 slag/min är bäst för att behandla djupa muskelknutor medan den lägre nivån funkar perfekt för lite lugnare massage.

Batteritiden är grym och testets bästa, den klarar upp till 7 timmars användning innan du behöver ladda upp den. Batteriet är på kraftfulla 2500mAh. Den är bekväm att hålla och greppet är stabilt även när man kör på högsta hastigheten. Man startar den genom en av/på knapp på undersidan av handtaget och alla inställningar gör du smidigt på LED-displayen som även är en touch-display. Displayen visar vilken hastighet du kör på och hur mycket batteritid du har kvar.

Lägst ljudnivå i testet och bästa massagepistol

Ljudnivån är låg och ligger på 30-45db beroende på hastighet och det kan jämföras med ungefär en eltandborstes ljudnivå. Det är alltså ingen risk att du stör dina grannar fast du kör den på kvällen eller natten. Där ingår 6st olika munstycken och en väska du kan ha allt i. Munstyckena är utformade för att användas på olika ställen på kroppen så du ska klara av att massera både djupvävnadsmassage men även när du behöver lättare massage runt ben och leder.

Recensioner från användare ger ett positivt intryck och det finns många kommentarer om mycket kraft i en liten maskin. Det är även många positiva feedbacks angående de olika munstyckena som verkar vara mycket uppskattade.

Med tanke på styrkan, den låga ljudnivån och att du får med både väska och 6 munstycken till ett pris som ligger under flera andra i testet gör den till vår testvinnare. Den fick totalbetyg på 4,7/5 och blev bäst i test.

Fördelar:

 • 3300 slag/minut
 • Låg ljudnivå
 • Ingår 6 munstycken + väska

Nackdelar:

 • Slagdjupet kunde vara lite bättre

2. Flowgun One

Flowgun one
Fakta:
Slag per minut (Max):3200 slag/min
Slaglängd12mm
Vikt:590 gram
Ljudnivå:≤65db
Batteritid:2-4 timmars batteritid
Tillbehör:Väska + 8 munstycken

Flowgun One är ett bra val och en bra massagepistol. Jämför man den med vår testvinnare så klarar den lite mindre slag per minut, har sämre batteritid och högre ljudnivå. På plussidan så väger den lite mindre och det medföljer fler munstycken (8st) men den får se sig besegrad den här gången.

Slaghastigheten går att justera i 5st olika hastigheter mellan 1600 – 3200 slag/min. Det femte läget är ett automatläge som justerar och växlar mellan hastigheterna. Den är utrustad med Smart Pressure Technology som har avancerade sensorer som övervakar och justerar trycket och det minimerar risken för skador genom för högt tryck.

Storleken på pistolen är av mini modell, den är lite mindre än de andra i testet och har dimensionen 16.5x9x4.5 cm. Batteritiden ligger på mellan 2-4 timmar beroende på hur man använder den och det räcker för de flesta tillfällen.

Höga kundbetyg

Ljudnivån är låg på under 65db och kan jämföras med ljudnivån vid ett normalt samtal. Du får med dig massagepistolen och 8st munstycken som ligger nerpackade i ett aluminium fodral. Munstyckena är olika utformade för att du ska klara massera olika delar av din kropp.

Omdömena från användare är höga och mest positiva. Det rapporteras om att den är liten, lätt och smidig att komma åt överallt där man vill massera. Plus får den även för de många munstyckena som är populära men där finns även lite negativa kommentarer om att batteritiden kunde varit lite bättre.

Flowgun One är en allsidig och bra massagepistol med många munstycken som ingår. Prismässigt tycker vi den ligger rätt och du får mycket för dina pengar. Den räcker inte riktigt till för att bli vinnare i det här testet men är ändå ett bra och stabilt val. Betyg 4,4/5

Fördelar:

 • 3200 slag/min
 • Smart Pressure Technology
 • Bra betyg från användare

Nackdelar:

 • Batteritiden kunde vara bättre

3. Beurer MG 99 – Billigaste massagepistol

Beurer MG 99
Fakta:
Slag per minut (Max):3000 slag/min
Slaglängd12mm
Vikt:620 gram
Ljudnivå:?
Batteritid:4 timmars batteritid
Tillbehör:4 munstycken

Beurer MG 99 – Är den billigaste massagepistolen i testet och den du får mest valuta för dina pengar. Det finns billigare produkter på marknaden men vi hade vissa kriterier som skulle uppfyllas och då blev det den här som blev bästa budgetval. Fast den är billig är det inte något skräp, den har bra kraft och klarar 3000 slag/min på högsta läget.

Slaghastigheten går att ändra i 5 olika nivåer och det finns led-lampor som visar dig vilken nivå som du har inställt och även hur mycket batteri som finns kvar. Den är tyst i drift och kraftfull, med ett bra urval av munstycken för att rikta in sig på dina olika muskelbehov. Batteritiden är bra och räcker upp till 4 timmars kontinuerlig användning. Säkerhetsmässigt så uppskattar vi säkerhetstimern på 10 minuter som påminner dig om att låta produkten svalna i 15 minuter innan nästa användning.

Bästa budgetval

Det medföljer 4st munstycken som var och en är designad för olika muskelgrupper. Munstycket för stora muskler fungerar utmärkt på dina lår och vader. Det spetsiga munstycket är idealiskt för att rikta in sig på specifika områden som axlar och nedre rygg. Djupvävnadsmunstycket ger intensiv lindring för din nedre rygg och ryggrad, och munstycket för känsliga muskler är tillräckligt skonsamt för att passa din nacke.

Konsumenterna tycker om Beurer MG 99 – Av över 900 som har lämnat betyg så har den ett genomsnittsbetyg på 4,5/5. De flesta rapporter är positiva och handlar om bra kraft och kvalitet. Det finns även några negativa som oftast berör batteritiden som kunde varit bättre.

Prismässigt är den svår att slå. Du får en bra kvalitets massagepistol till ett pris som ligger under halva priset för liknande produkter. Då får du bra med kraft och medföljande 4st munstycken som gör att den passar till de flesta som behöver extra massage för sina muskler. Betyg 4,2/5

Fördelar:

 • 3000 slag/min
 • 5 olika hastigheter
 • 4st munstycken

Nackdelar:

 • Ingen medföljande väska

4. Theragun Elite – Premiumval

Theragun Elite
Fakta:
Slag per minut (Max):2400 slag/min
Slaglängd16mm
Vikt:1000 gram
Ljudnivå:65db
Batteritid:2 timmars batteritid
Tillbehör:5 munstycken

Den robusta, triangulära formen hos Theragun Elite skiljer sig från den typiska formen hos många andra massagepistoler. Till skillnad från dessa så kan Elite hållas på flera olika sätt, vilket gör det möjligt för användare att applicera tryck mer effektivt och bekvämt. Denna triangel formade multi-grepps design är särskilt hjälpsam när du behöver rikta in dig på svåråtkomliga områden, som nedre ryggen och på baksidan av låren.

Slaghastigheten går att ändra i 5 olika hastigheter med 2400 slag/min som max. På toppen av Theragun Elite hittar du en OLED-skärm som visar aktuell hastighet, batterilivslängd och en kraftmätare för det tryck som används. Detta är en användbar funktion om du tenderar att trycka för hårt på din muskelvävnad. Upp- och nedåt pilarna under skärmen gör det möjligt att ändra Elites hastighet till antingen 1750, 1900, 2100, 2200 eller 2400 slag per minut.

Bästa slaglängd

Slaglängden på 16mm är mest i testet, vilket gör att pistolen kan penetrera muskelvävnaden 60 % djupare än genomsnittliga enheter. Ljudnivån ligger lågt på ca 62-63db och det är klart godkänt. Den levereras med 5st munstycken och en strömadapter som är packade i en väska med ett hårt skal med olika förvaringsfack. Den är skrymmande och tar upp mycket plats om du ska ta med dig den till gymmet. Batterier klarar ca 2 timmars användning och måste sedan laddas upp igen. Uppladdningen går snabbt och på ca 1 timme är det fulladdat.

Prismässigt ligger Theragun i premium segmentet. Om du behöver en massagepistol som är speciellt utformad för att lättare komma åt områdena bak på kroppen så kan den vara värt sitt pris. Den har bäst slaglängd i testet på 16mm och har bra omdömen från både konsumenter och andra produkttester.

Fördelar:

 • 16mm slaglängd
 • OLED skärm
 • Triangel formad

Nackdelar:

 • Dyr

Köpguide – Hur man hittar bästa massagepistol

Köpguide

När du köper e͏n massagepis͏tol måste du öve͏rvä͏ga lite olika faktorer som passar dina behov och pr͏eferens͏er. Du bör tänka på hu͏r du ska använda massagepi͏stolen. Om det är för lätt, regelbun͏den användning eller mer inten͏siva syften som sport återhä͏mtning ͏eller behandling av kroniska muskelproblem. O͏m det är för͏ lättare användning är det bätt͏re att välja en mode͏ll med mindre kraft͏ och färre funktio͏ner, me͏dan ͏om du behöver den͏ för͏ mer intensiv användnin͏g, väljer du en med͏ högre hastighetsinställningar och större kraft.

Konstruktion och lay͏out av massagepistolen är en avgörande faktor. ͏En robu͏st och användarvänlig desig͏n är nödvändig för en bekvä͏m och ͏effektiv up͏plevel͏se, särskilt under längre sessione͏r. Tänk på att vi͏ssa versioner ka͏n ha m͏er vikt än andra, vilket kan påver͏ka komforten und͏e͏r͏ l͏ångv͏arig användning.

När d͏u͏ väljer massagepisto͏ler är variatione͏n av ͏munstycken och tillbehör en viktig del. Många͏ modeller erbjuder o͏lika utbytbara munstycken utformade för att rikta in sig på sp͏ecifika͏ muskelgr͏upper och typer av obehag. Tillgången til͏l͏ flera munstycksalternativ är förd͏elaktigt för att anpassa beha͏ndlingen till ͏olika behov͏ och delar av kroppen.

Batteritid och pris är viktigt

Ba͏tteritid͏ och ͏lad͏dningshastighet ä͏r även nyc͏kelfak͏torer som påverkar användarglädjen. Det är vikti͏gt͏ a͏t͏t ͏utvärdera hur lä͏nge batteriet räc͏ker͏ vid full l͏addning och hur lång tid det tar för att nå sin maxim͏ala kapacitet vid laddning. Längre batteritid är ͏använ͏db͏art för den som a͏nvände͏r sin massagep͏istol ofta ͏eller under längre period͏er. Snabbladdning͏ gynnar de med kort tid mellan sessionerna.

Ljudnivå͏n är ͏det en͏ ͏viktig aspekt att tänka ͏på, särskilt för använd͏ning i lugna miljöer eller d͏e͏lat boe͏nde. Vissa modeller är mindre och bullriga än͏ andra o͏ch det kan avsevärt påverka din nöjdhet.

Priset är viktigt att tänka på när du͏ väljer en massagepistol. De finns i olika prisklasse͏r, vilket ͏g͏ör d͏et av͏gö͏rande att͏ ͏välja den modell som ger bäst valuta͏ för pengarna. ͏För att göra rätt͏ val så ska du jämföra funktioner och specifikationer för olika mode͏ller för att hitta en som uppfylle͏r dina behov utan att du går öv͏er budget.

Om du noggrant överväger dessa saker kan͏ du hitta en massagepistol som ͏ger effektiv ͏lindring från muskelproblem och som också passar dina personliga behov och preferenser.

Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 1

Kolla även in våra andra tester: bästa blodtrycksmätare, proteinpulver eller kollagen.

Patrik Johansson

Patrik

Träningsexpert

Patrik är hjärtat i vår träningssatsning och har över 10 års erfarenhet som personlig tränare och träningsrådgivare. Med en bakgrund inom sportvetenskap och en rad certifieringar i olika träningsmetoder så är Patrik expert på att skapa effektiva och motiverande träningsprogram. Han är även en regelbunden skribent för våra artiklar där han delar med sig av sina bästa tips för träning, återhämtning och att hålla sig skadefri.

Last Updated on juli 15, 2024 by Patrik

Rulla till toppen